У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Најпретраживанији појмови на Google претраживачу у Србији током 2023. године

Компанија Google  је објавила своју годишњу листу најпретраживанијих појмова, која пружа јединствен увид у најзначајније трендове у Србији током 2023. године.
Велики број земљотреса ове године забележен је како у свету тако и у региону, па се стога управо овај појам нашао на врху овогодишње листе најпретраживанијих појмова у Србији. Следећи појам на листи је име глумца Жарка Лаушевића, чија смрт је од‌јекнула земљом и регионом. Актуелна глобална дешавања, као што је рат између Израела и Палестине, изазвала су велику пажњу и код нас, па су се обе ове земље нашле на листи најпретраживанијих појмова 2023.
Као и сваке године, спорт је тема која изузетно занима грађане Србије, па су се на врху листе спортских догађаја нашли тениски турнир Wimbledon, сусрет Партизан – Реал Мадрид и очекивано Светско првенство у кошарци. Поред актуелних глобалних и спортских догађаја и личности, грађани Србије су током 2023. године претраживали и популарне серијске и филмске програме. На самом врху листе ТВ серија које су ове године привукле највише пажње нашло се домаће остварење „Јужни ветар: На граници“, док листу најтраженијих филмских остварења предводи један од најишчекиванијих филмова године „Oppenheimer“. Како често на интернету тражимо помоћ и упутства када нешто треба да направимо или урадимо, занимљиво је да су грађани Србије тражили и како се прави бели лук за Божић, како се прави славски колач, баклава и слаткиши од смокава и имали су и питања везана за прављење пињате, а такође и групу на Виберу.

детаљи...