У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

Најпретраживанији појмови на Googlu у Србији 2020.

Kомпанија Google  је управо објавила своју годишњу листу најпретраживанијих појмова у 2020. години, нудећи јединствен увид у најзначајније моменте и трендове у Србији.
Шта Срби претражују?
Годину за нама дефинитивно је обележила и актуелна COVID-19 пандемија која је у великој мери утицала како на приватни тако и на пословни живот појединаца. Многе образовне установе су организовале учење на даљину користећи различите платформе за повезивање и учење, па стога не чуди што је појам Google Classroom био најпретраживанији појам у Србији ове године. Други најпретраживанији појам очекивано је био коронавирус. Kао последица новонастале ситуације рад од куће за многе је постао неопходност, па су грађани често претраживали и популарне апликације, као што је Zoom, посебно јер су их користили у пословне сврхе.
Осим тога, грађани Србије су током 2020. године на Google претраживачу најчешће претраживали и актуелне спортске догађаје, познате личности, као и серијске програме. Грађане у Србији, као и у остатку региона, посебно су занимали и избори у САД који су се ове године нашли међу најпретраживанијим појмовима.
У Србији је поново потврђено правило да је спорт једна од најважнијих споредних ствари на свету јер су се догађаји попут НБА утакмица, меча Србија-Шкотска, и турнира као што су Roland Garros  и Australian Open нашли међу најпретраживанијим спортским догађајима овде године.  Kао и претходних година актуелни телевизијски садржаји, пре свега домаће и стране серије привлачили су пажњу великог броја људи. Међу најпретраживанијим серијским програмима ове године нашли су се домаћа серија „Игра судбине”, као и планетарно популарна „La casa de papel”.

Извор: www.pcpress.rs