У ФОКУСУ

ново - internet.edu.rs

153-mrezni-sistemi-biblioteka

ново - internet.co.rs

МЕДИЈИ О НАМА

интерет портал

   

Е- ТЕАТАР

ИНТЕРНЕТ ПРИЈАТЕЉИ

 

Наши блогери

Пратите нас

ВАСКРШЊИ ДАРОВИ ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД АУТОИМУНИХ БОЛЕСТИ

Интернет клуб је медијски интернет покровитељ Васкршње хуманитарне посете Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „др. Вукан Чупић“ и Удружењу „Плава шкољка“  Центра за стратешке пројекте и Удружења Чаробна лампа, Том приликом они су  уручили васкршње пакетиће деци оболелој од церебралне парализе и аутоимуних болести. 

„Циљ ове хуманитарне акције је био да се у сусрету најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу обрадују малишани којима је наша подршка и пажња у овом тренутку најпотребнија. Данас је радост овог празника засијала на лицу сваког детета кога смо обишли и уручили му поклон, то нам је највиша сатисфакција, и мотив да са оваквим акцијама наставимо и у наредном периоду.“-изјавио је Александар Божовић пројект менаџер Центра за стратешке пројекте.  „Посебно смо хтели да овој посети доделимо и уметничку конотацију, па смо зато припремили креативну радионицу, као и кратак културни програм, што је додатно подстакло интеракцију са децом као и њихову креативност којом смо били импресионирани. Ово је врло значајан пројекат, и сматрамо да је ово почетак нечега што ће постати позитивна  пракса и начин да се на прави начин афирмише једнакост и брига о онима којима је помоћ најпотребнија.“- изјавила је глумица Александра Манасијевић председница удружења Чаробна лампа


Хуманитарна акција је помогнута донацијама Esensa doo, Metallogistic doo, Energystrong doo, Energo Group doo, Markevy Natalya и Elephant Pharm, који су показали висок степен друштвене одговорности и без њихове подршке овај догађај не би био реализован.

Представници Центра за стратешке пројекте и Чаробне лампе, прво су посетили удружење „Плава шкољка“ где су уручили поклоне деци оболелој од церебралне парализе којој се пружа нега у овој организацији, а затим је организована креативна радионица где су деца шарала васкршња јаја и припремала васкршње честитке, а креативну радионицу је водила глумица Александра Манасијевић, председница Удужења Чаробна лампа, која је у костиму Снежане анимирала малишане и заједно са њима припремала честитке. 

Након посете „Плавој шкољки“ представници Центра и Чаробне лампе обишли су Институт за здравствену заштиту мајке и детета „Др. Вукан Чупић“ и посетили одељење неурологије и том приликом уручили поклоне деци збринутој на том одељењу, а оболелој од церебралне парализе и аутоимуних болести. Деци су поклоњена и васкршња јаја која им је уручила Снежана, а посебни поклони су уручени мајкама које су се у том тренутку задесиле у болници са својом децом, као и медицинском особљу.